Duurzaam met Deveny: wattenschijfjes

Wisten jullie dat het vandaag Duurzame Dinsdag is? Ik wist, totdat ik getipt werd door mijn vader, niet van het bestaan af, maar vond het wel een mooi moment voor een nieuwe Duurzaam met Deveny. Vandaag vertel ik je over wattenschijfjes en hoe je die duurzamer kan gebruiken.

Als je op dezelfde manier gewend bent als ik was om ze te gebruiken, dan ben je waarschijnlijk gewend om een of meerdere rollen te kopen bij de supermarkt en ze na een keer gebruiken weg te gooien.

Het kan ook anders!
Ondertussen heb je van verschillende merken bamboe wattenschijfjes. Deze wattenschijfjes gooi je na gebruik niet in de prullenbak, maar in de wasmand. Ik kwam ongeveer een jaar geleden voor het eerst in aanraking met de wasbare wattenschijfjes door mijn scriptiepartner. Het heeft daarna nog even geduurd, voordat ik ze zelf kocht, maar na zeker een halfjaar (en volgens mij wel nog wat langer) ben ik niet anders meer gewend.

Ik heb in totaal twee setjes wattenschijfjes van twee verschillende merken; Reuswable en Paper & Boo. Voor een halfjaar had ik alleen de schijfjes van Reuswable, maar doordat ik een paar kwijt ben geraakt of met mijn domme hoofd per ongeluk weggegooid heb (je ontvangt er zestien en ik had er op gegeven moment nog maar twaalf). Uiteindelijk heb ik nog een setje gekocht van Paper & Boo, omdat de twaalf stuks net te weinig zijn, want je kan er net geen twee weken mee uithouden.

Wattenschijfjes van bamboe zijn nog steeds hetzelfde in gebruik, maar voelen heel anders aan. Ook tussen Reuswable en Paper & Boo voel je veel verschil. Bij Paper & Boo heb je twee soorten schijfjes. Eentje met fijne, gladde en korte haartjes voor het weghalen van make-up en een wat grovere, zonder haartje die je kan gebruiken voor scrubben. De schijfjes van Reuswable komen overeen met de scrubschijfjes van Paper & Boo. De make-upschijfjes van Paper & Boo vind ik het fijnst op mijn ogen voelen, omdat die minder grof zijn. Maar alle schijfjes vind ik heel fijn in gebruik.

Het enige dat ik wel jammer vond, was dat ik er eerst niet achterkwam op hoeveel graden ze gewassen moesten worden. Door trial and error ben ik erachter dat je ze op zestig graden met de handdoeken mee moet wassen. Op dertig of veertig graden krijg ik de waterproof mascara er niet uit. Bij beide merken krijg je een waszakje meegeleverd. Volgens Paper & Boo dien je ze op veertig of vijftig graden te wassen.

Wel heb ik het idee dat ik mijn make-up beter verwijder sinds het gebruik van deze schijfjes. Ze zijn iets grover dan de normale wattenschijfjes. Hierdoor hoef ik ook minder te wrijven. Ze kosten misschien wat meer bij aanschaf, maar op de lange termijn ben je goedkoper uit, want je hoeft geen nieuwe schijfjes te kopen. En als je echt duurzaam wilt doen, dan kan je misschien van oude washandjes zelf schijfjes maken als je handig bent met een naaimachine!

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Eén gedachte over “Duurzaam met Deveny: wattenschijfjes”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s