Een nieuwe baan in crisistijd

Begin december verstuurde ik een sollicitatie voor een baan als voedingsassistent in een ziekenhuis. In januari had ik mijn sollicitatie en werd ik tot mijn vreugde aangenomen, maar had ik van te voren verwacht dat ik de huidige crisis van zo dichtbij zou mee maken? Totaal niet.

Toen ik half februari ingewerkt werd, was het relatief rustig. Het was voorjaarsvakantie in het Noorden en hierdoor kreeg ik rustig de tijd om alles te leren. Na deze week werd het heel even druk om daarna te veranderen in deze hele rare periode. Voordat het 1,5 meter afstand-beleid inging, mochten we al geen handen meer schudden. Als je nieuw bent, is dit erg raar. Je wilt je namelijk netjes aan iedereen voorstellen door diegene een hand te geven. Als iemand dan uit gewoonte zijn/haar hand uitstak, dan moest ik zeggen dat dit niet kon.

Het is niet alleen raar dat je geen handen meer mag schudden en dat je 1,5 meter afstand moet houden. Maar in de korte periode dat ik er nu werk, krijgt de term in het diepen gegooid worden een nieuwe omschrijving voor mij, want dit is wel in het diepen gooien 2.0.

Aan de ene kant vind ik het totaal niet erg om een beetje in het diepen gegooid te worden, want zo wordt je wel geconfronteerd met dat je gelijk je hoofd erbij moet houden. Aan de andere kant is het wel erg heftig. Als je in een schoenenwinkel een verkeerd paar schoenen meeneemt naar de klant, dan is dit minder erg dan als je patiënt het verkeerde eten geeft. Dit kan soms vervelende gevolgen hebben, maar gelukkig is dit niet bij mij gebeurt.

Gelukkig houdt mijn baas er goed rekening mee dat ik nog niet zo heel lang meedraai en zorgt er voor dat ik niet op de moeilijkste/zwaarste afdelingen sta. Deze tijd heeft er wel voor gezorgd dat het wat langer dan normaal voor mij heeft geduurd, voordat ik mijn draai gevonden had. Maar nu ik deze gevonden heb, vind ik het werk enorm leuk. Ook heb ik nog nooit zo veel waardering gekregen.

Van ver af heb ik wel wat coronapatiënten gezien en dat doet wel iets met je. Ook geeft het erg veel inzicht in waarom het erg belangrijk is om je nu aan alle maatregelen te houden. Daarom wil ik je als laatste vragen om goed na te denken voordat je naar buiten gaat. Maar probeer ook leuke dingen te doen. Houd Skypediners, kijk samen een film via Netflixparty, lees eindelijk eens dat boek waar je nooit tijd voor had, kijk die ene film of ga eens videobellen via WhatsApp.

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Eén gedachte over “Een nieuwe baan in crisistijd”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s