It all started with a bang

No spoilers. In Amerika gebeurt het bijna elke dag, in Nederland gelukkig niet. Een schietpartij op school. Marieke Nijkamp is een Nederlandse schrijfster en zij schreef een boek in het Engels over een schietpartij op een school. Het werd een New York Times bestseller en ik werd getriggerd om het te lezen.

In “This is Where It Ends” wordt het verhaal verteld vanuit vier verschillende perspectieven. Ze hebben allemaal een connectie met de schutter en elk hoofdstuk wordt het duidelijker wat de connectie is. Elk hoofdstuk beslaat een paar minuten van het uur dat het totale verhaal ongeveer duurt. In elk hoofdstuk zijn we een paar minuten in de gedachten van de vier tieners. Deze manier van vertellen is fijn, want je krijgt uit meerdere hoeken mee wat er gebeurt. Een nadeel vond ik dat soms stukjes wat abrupt stoppen om dan wat later weer verder te gaan. Wel leer je een handvol karakters goed kennen.

Ondanks dat het erg goed geschreven is en makkelijk wegleest, gaat het niet de diepte in die ik soms verwachtte en blijft het erg op de oppervlakte. Zo duurt het een paar hoofdstukken voordat iets onthuld wordt waarnaar er verder helemaal niks mee wordt gedaan. Erg jammer, want het had net wat extra’s kunnen toevoegen als er wel iets mee gedaan werd.

Maar het blijft een kinder-/jong adolescentenboek, dus ondanks het wat zware thema snap ik wel dat er dan niet in wordt gegaan op een ander zwaar thema. Want het zware thema dat nu aangekaart wordt, is goed uitgewerkt en volledig op wat kleine dingen na. Het is een afgerond verhaal en het einde maakte mij emotioneel. Ik denk dat het heel belangrijk is dat er een boek geschreven is over een onderwerp als dit.

Bron

Score: *** (GoodReads)

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s