Waarom de Winterefteling een absolute must is (elk jaar weer)

img_20180106_150532.jpg

No spon – Voor mijn ogen wordt het enorme slot op het hek geopend door de Vuurprins en de IJsprinses. De magische dag begint. Als klein meisje raakte ik verwonderd door de wereld van de Efteling en die verwondering is nooit ongedaan gemaakt. Dit heeft als gevolg dat ik meerdere keren per jaar door de Efteling huppel, ren en stuiter. Het is dus tijd om mijn Winterefteling-tips met jullie te delen!

Het zijn gewoon tips hé, je hoeft er niets mee te doen.


1. De lekkernijen
mdeChocolademelk in vier kleuren, shortbread in drie smaken en warme wafels met warme kersen en ijs. Zomaar een greep uit de collectie genotzalige zoetigheden exclusief verkrijgbaar in de Winterefteling. Vergeet ook niet de chocolademelk in speciale bekers die je mee naar huis kunt nemen. Dit jaar is de versie met Pardoes en Pardijn wel zo goed als uitverkocht, kwamen we achter. Met bloed, zweet en tranen hebben we in het laatste weekend van de kerstvakantie er toch nog één weten te bemachtigen in Station de Oost. #win

2. Het IJspaleis
Binnen in de enorme tent op de picknickweide vindt je een ijsbaan en een heuvel waar je met je reet in een band vanaf kunt roetsjen. In het seizoen 2017/2018 toegevoegd: een heus paleis! Met eten! Ik voelde me in ieder geval helemaal Elsa. Let it gooooo!

dav

3. Winter = korte dagen = veel lampjes
De dagen zijn kort, wat betekent dat de duizenden lampjes in het park aangaan. Super sfeervol. Het Sprookjesbos is in het donker nóg mooier. De Trollenkoning met een spotlight op zijn snoet is totally fab. En dan hebben de geitjes ook nog cadeautjes bij hun openhaard liggen. Aquanura is in het donker toch ook het allermooist.

Ook handig aan het donker: je ziet het gapende gat onder je in de Baron 1898 niet. #durfal

 

4. Dromerige Deuntjes
Bij elk haardvuur komen door de dag heen muzikale versnaperingen langs. “Love Yourself” van Justin Bieber klink a capella op het Steenbokplein echt 10 keer mooier. Gospelkoor De Lichtpuntjes zijn net als Zang & Gelukkig al jarenlang mijn favoriet. Staar je dus niet blind op de Python, maar geniet hier ook van!

Wel helaas pindakaas: de Vliegende Hollander en de Piraña zijn dicht. Met mijn aantrekkingskracht voor water is dat misschien maar goed ook. Anders hadden we een jerrycan antivries nodig gehad.

Andere persoonlijke hoogtepunten: Bij de Game Gallery heb ik spirograaf gewonnen (het was een troostprijsje, maar ach). Ook heb ik eindelijk eens iets gekocht bij de Toko Pagode.

Dit was niet gesponsord, maar wat nog niet is, kan altijd nog komen. Dus Efteling… Call me!

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s